Funderar du på att flytta till Malmö?

unsplash

Malmö kanske inte alls är i storlek med Stockholm och Göteborg, men det är stad med många möjligheter oavsett om du ska jobba eller studera. I Malmö finns det även ett bra nöjesliv. Sedan har denna stad även bra anknytning till andra städer, samt så klart Danmark. Malmö är en stad som hela tiden växter och det i sig ger en hel del möjligheter för dig som söker arbete eller vill engagera dig i olika aktiviteter. Malmö har universitet, högskolor och andra utbildningsinstitutioner samt att de även har många multinationella företag med kontor i Malmö. Om du vill hyra bostad i Malmö så finns det flera bra alternativ.

Att bo i Malmö kommun

Om det är så att du vill hyra en bostad i Malmö, så har du en hel del olika alternativ att välja på. Det finns studentboenden, kollektiv, bostadsrätter, radhus, villor samt att det så klart även finns en hel del hyresrätter i form av lägenheter.

Det finns idag flera områden i Malmö att välja på att bo. I centrala Malmö finns det många spännande områden. Här hittar du bland annat Möllevången som tillhör södra innerstaden. I den centrala delen är det även mycket nöjesliv, restauranger och charmiga butiker. Barnfamiljer brukar trivas runt Pildammsparken.

Ett annat bra område, som håller på att växa sig större, det är Hyllie. Då bor du nära Malmö Arena. Det är även enkelt att ta dig in till stadens centrum.

Rosengård är ett annat område i Malmö och även om det i media inte alltid har haft det bästa ryktet så är det på väg att förändras. Det tack vare att man satsar på att locka allt fler barnfamiljer.

Arbete, näringsliv och studier i Malmö

Det är ju bra att ha något att göra om du ska flytta till Malmö. Många av dem som flyttar hit, de gör det på grund av att det finns en hel del arbetstillfällen. I Malmö och Lund finns det många stora internationella företag så som Peab, Alfa Laval AB och Tetra Pak. Sedan finns det även olika kreditinstitut samt att det även finns företag som är verksamma inom tjänstesektorn. Det är därmed ganska lätt att hitta ett passande jobb.

Malmö är även en studentstad och kan stoltsera med Malmö Universitet som har många intressanta utbildningar. Är det i Lund du ska plugga så tar det under 15 minuter att ta sig dit via tåget.

Med Malmö kommer många möjligheter

Som vi har nämnt ovan så finns det en massa möjligheter med att flytta till Malmö, både inom jobb och studier. Sedan så är denna stad även en social sådan och det finns gott om olika evenemang som äger rum året runt så väl som det finns en hel del utställningar, konserter och olika evenemang.