Riksbyggen satsar på kulturutveckling - Maria Distner ny HR-chef

Maria Distner Foto: Riksbyggen

Maria Distner kommer att tillträda som chef för People & Culture på Riksbyggen i januari. Hon, som blir en del av Riksbyggens ledningsgrupp, kommer närmast från Coop där hon arbetat som Head of Strategic Learning.

Med gedigen erfarenhet inom HR och ledarskap har Maria Distner innehaft flera framstående positioner, inklusive HR-direktör på Liber och vd för Hyper Island Sverige. Hennes expertis inom kulturförändring och strategisk utveckling gör henne till en nyckelperson i Riksbyggens pågående arbete med digitalisering och kulturutveckling.

– Riksbyggen arbetar ständigt med att implementera digitalisering inom hela organisationen, både i våra tjänster och mot våra kunder. För att lyckas med detta är det avgörande att arbeta kontinuerligt med kulturförflyttning, och där kommer Marias styrka att spela en stor roll, säger Johanna Frelin, vd på Riksbyggen.

Maria kommer att ta över som chef för People and Culture (P&C) i januari, efter den tidigare HR-direktören som går i pension.

– Det känns både spännande och viktigt att få leda arbetet med den önskade kulturella förändringen och samtidigt stödja genomförandet av Riksbyggens långsiktiga kompetensstrategi. Att bidra till utvecklingen av verksamheten genom att också utveckla medarbetarna är en stor ära, säger Maria Distner, kommande chef för People & Culture på Riksbyggen.