Masthuggskajen växer – Nytt projekt med 126 hyresrätter och grön terrass

Foto: Framtiden Byggutveckling

Som en del av den pågående omvandlingen vid Masthuggskajen i centrala Göteborg ska snart 126 nya hyreslägenheter byggas. Lägenheterna får ett attraktivt läge nära älven, med närhet till kollektivtrafik, kultur och restauranger. Peab har fått uppdraget från Framtiden Byggutveckling att genomföra byggnationen i en samverkansentreprenad.

Masthuggskajen har under flera år genomgått en stor förändring, där cirka 1300 bostäder byggs av flera aktörer. Området kommer att erbjuda en blandning av bostäder, kontor, verksamheter, en stadsdelspark, en ny halvö samt konst och kultur. Peab ska nu bygga 126 hyreslägenheter med verksamhetslokaler på bottenvåningen. Högst upp i det tio våningar höga huset planeras en gemensam terrassvåning med gröna planteringar för de boende. Inflyttningen är planerad till 2026.

– Det är fantastiskt att få möjlighet att bygga hyreslägenheter på Masthuggskajen och ge fler göteborgare chansen att bo centralt med nära till allt, säger Dan Sandén, VD för Framtiden Byggutveckling.

Byggprojektet fokuserar på minskad klimatpåverkan och ska certifieras enligt Miljöbyggnad silver. Dessutom planeras hållbara transportlösningar med gott om cykelparkering och tillgång till lånecyklar.

– Vi är mycket stolta över att ha fått uppdraget att bygga projektet G1b tillsammans med Framtiden Byggutveckling och ser fram emot att driva innovation framåt, säger Andreas D’Arienzo, regionchef på Peab.

Framtiden Byggutveckling bygger hyreslägenheter för Poseidon, som kommer att äga och förvalta dem. Båda bolagen tillhör Framtidenkoncernen.