Hernö Gin Hotell och Wavin i samarbete

Foto: Wavin

Det nya Hernö Gin Hotell, beläget strax utanför Härnösands centrum, växer snabbt fram och lovar att erbjuda en förstklassig hotellupplevelse tillsammans med en rad exklusiva aktiviteter. Visionen är att hotellet ska bli en plats där gästerna verkligen vill stanna och unna sig det lilla extra. För att uppnå detta har man bland annat investerat i ett avancerat VVS-system som kan anpassas efter specifika behov och krav.

b
Foto: Wavin

Vid ankomsten möts du av en värmande brasa som ger en omedelbar känsla av välkomnande. Hernö Gin Hotell strävar efter att du redan vid första steget genom dörren ska känna dig omhändertagen och trivsam, vilket skapar en plats där du verkligen vill stanna.

Jon Hillgren, VD på Hernö Gin Hotell, har fokuserat på att skapa ett destinationshotell som sätter trivsel i fokus. Detta omfattar allt från en lyxig spa- och relaxavdelning till att säkerställa att alla VVS-installationer är skräddarsydda efter byggnadens specifika behov. VVS-lösningarna från Wavin har spelat en central roll i att uppnå detta. Jon Hillgren förklarar:

- En nyckelkomponent i vårt koncept är att skapa en miljö där gästerna kan njuta av sin vistelse. Detta har varit avgörande i designen av både inomhusmiljöerna och de tekniska installationerna. VVS-systemet är vitalt för att skapa en behaglig inomhusmiljö genom att minska störande ljud från avloppen och förstärka känslan av lugn och ro. Ingen vill bo på ett hotell där man hör allt som grannen gör.

Effektiv ekonomi med bästa ljuddämpning

Wavin har levererat en innovativ VVS-lösning som möter hotellets höga krav på komfort och teknisk prestanda. Genom att kombinera tre olika system i en Mix & Match-lösning har man optimerat både kostnadseffektivitet och ljuddämpning – två avgörande faktorer för att säkerställa en högkvalitativ upplevelse för gästerna.

- Ett hotell består av många olika typer av utrymmen, så man måste se till projektet i sin helhet och bedöma vad som behövs var. Ljudkraven varierar mellan exempelvis hotellrum, hall och källare. Med vårt Mix & Match-system kan man uppnå alla krav – från höga till låga – med material från en och samma tillverkare. Detta ger en kostnadseffektiv, skräddarsydd lösning med 10 års systemgaranti, förklarar Mario Sarrión, VVS-säljare på Wavin i Stockholm/Norr, och tillägger:

- Tysta avlopp är en viktig del av både hygien och upplevelse för ett hotell, och därför är vi glada att Hernö Gin Hotell har valt vårt system.

b
Foto: Wavin

Stor efterfrågan på Höga Kusten

Jon Hillgren framhäver det stora behovet av hotellrum på Höga Kusten, och planerar att öppna hotellet i februari 2025. Intresset för hotellet är redan påtagligt.

- Vi ser en enorm efterfrågan på bäddar på Höga Kusten, särskilt på högkvalitativa alternativ. Det finns också ett behov av konferensytor. Vi vill att Hernö Gin Hotell ska erbjuda något för alla, oavsett om man är här för arbete eller nöje, säger Jon Hillgren och avslutar:

- Vi förväntar oss hög beläggning från början, med redan inkomna bokningar och stort intresse. Vi ser fram emot att öppna våra dörrar i februari nästa år och erbjuda en upplevelse för alla typer av gäster – ensamresande, par, familjer, vängrupper och företag. Vi ser fram emot att välkomna alla.