Partnerskap mellan ByggDialog och Karlskoga kommun

Pressbild: ByggDialog AB

ByggDialog har blivit utsedd som totalentreprenör för Karlskoga kommuns omfattande satsning på om- och nybyggnation av flera skolor och förskolor.

Tillsammans med Karlskoga kommun ska ByggDialog, genom en strategisk partnerskap, genomföra flera skolprojekt. Det första projektet som inleds är ombyggnationen av en förskola.

En strategisk partnerskap innebär att aktörerna samarbetar för att bygga flera projekt tillsammans. Fördelarna inkluderar synergier som uppstår genom ett långvarigt samarbete, där parterna lär känna varandra och sina arbetsmetoder.

– Den långa upphandlingsprocessen har involverat mycket planering, och nu är vi glada att kontraktet äntligen är signerat. Att få samarbeta med ByggDialog ger Karlskoga kommun en möjlighet till lärande och utveckling. Det känns tryggt. Vi har påbörjat det gemensamma arbetssättet på ett bra sätt, och vi ser fram emot en spännande resa tillsammans, säger Sebastian Pisoni, projektchef på Karlskoga kommun.

Just nu arbetar ByggDialog med att upphandla underentreprenörer för projekten, samtidigt som planeringen och uppstarten av ombyggnationen av förskolan pågår.

– Vi har kommit igång bra tillsammans med Karlskoga kommun. Vi är tacksamma för förtroendet att vara deras samarbetspartner i dessa projekt, säger Emma Blomgren, projektchef på ByggDialog.