Norconsult tecknar generalkonsultavtal med Mölndal

Mölndal. Foto: Norconsult

Norconsult tecknar generalkonsultavtal med Mölndals stad som avser tekniska konsulttjänster inom förstudie och projektering av byggnader och gäller fyra år.

Avtalet gäller rollen som generalkonsult samt ett antal enskilda tekniker. Företaget har fått tilldelning inom arkitekttjänster husbyggnad, elanläggningar, konstruktion hus, VVS och akustik.

– Vi har sedan tidigare motsvarande ramavtal för infrastruktur. Nu tar vi ett större grepp och bygger på med fastighetssidan, säger Ronny Ajanki, avdelningschef för Byggkonstruktion på Norconsult Sverige.

Avtalet omfattar uppdrag kopplat till kommunens olika byggprojekt, allt från projektering av om-, ny- och tillbyggnation av bostäder, skolor, förskolor, kulturfastigheter, idrottshallar, kontor och verksamhetslokaler till lokaler avsedda för vård och omsorg som exempelvis äldreboenden, stödboenden och LSS-boenden. Avtalet trädde i kraft i mitten av september och avropen har börjat trilla in.

– Det handlar i stort om kommunens fastighetsbestånd och hur man kan bygga om och anpassa till befintliga behov. Uppdragen kommer att variera i omfattning, från mindre utredningsuppdrag till större projekteringsuppdrag, och avtalet är så pass omfattande att vi kommer behövs se över vår organisation och växa inom de tekniker där vi har fått tilldelning, säger Ronny Ajanki.