Hultsbergsskolan i Karlstad byggs om

Just nu pågår projektets andra etapp, renoveringen av lokalerna för barnen från förskola till årskurs 6. Renderingsbild på projektet. Bild: Tengbomgruppen

 

Sommaren 2016 påbörjades renoveringen av Hultsbergsskolan, en F-9 skola i Karlstad med drygt 600 elever. Projektet genomförs som en totalentreprenad i partneringsamverkan och innefattar även om- och tillbyggnation av ett tillagningskök samt nybyggnation av en idrottshall.

Hultsbergsskolan, som stod klar 1979, genomgår en grundlig renovering som genomförs i etapper. Den andra etappen beräknas vara klar för inflyttning höstterminen 2017, medan den sista etappen beräknas färdigställas lagom till höstterminstarten 2018. Den om- och tillbyggda skolan kommer att rymma 730 förskolebarn och skolelever, samt särskola, fritidsverksamhet och fritidsgård. Projektet inleddes med renoveringen och utbyggnaden av skolans tillagningskök och matsal. Det ska resultera i en utökad tillagningskapacitet samt en bättre måltidsmiljö för barnen. I november 2016 invigdes det nya tillagningsköket och matsalen.

– Just nu pågår projektets andra etapp, renoveringen av lokalerna för barnen från förskola till årskurs 6. Den tredje etappen, som påbörjas i november 2017, inkluderar renovering av högstadieskolan samt byggnation av den nya idrottshallen. Den nya idrottshallen hamnar dock eventuellt i en fjärde etapp, vi har precis lämnat in ansökan om ny detaljplan och väntar på beslut kring den, säger Pernilla Kortzon, byggprojektledare på Karlstad kommun.

Ny idrottshall och aula

Även om Hultsbergsskolan förses med en ny och modern idrottshall så bevaras även den gamla. Den ska byggas om till undervisningslokaler och en ska även inrymma en aula, vilket skolan tidigare saknat.

En anledning till att Hultsbergsskolan renoveras är förstås att lokalerna är slitna och i behov av modernisering. Ytterligare ett skäl till om-och tillbyggnationen är att kunna erbjuda elever och pedagoger mer tidsenliga, ljusa, trygga och ändamålsenliga lokaler. I projektet ingår även en upprustning av skolgården, som blir större och får en tydligare koppling till den pedagogiska verksamheten.

Faktaruta; Hultsbergsskolan, om- och tillbyggnad av F-9 skola i Karlstad

Byggherre: Karlstads kommun

Totalentreprenör: Byggdialog

Arkitekt: Tengbomgruppen

Tidsram: Byggstart augusti 2016, den sista etappen beräknas stå klart september 2018

Byggkostnad: 194 miljoner kronor