Nya bostäder i Varberg - Hållbarhet i fokus i Brf Ankaret

Brf Ankaret i Varberg. Pressbild: Järngrinden

I centrala Varberg utvecklas bostäderna i Brf Ankaret av Järngrinden, och Tornstaden har fått uppdraget att leda totalentreprenaden för projektet, vilket grundar sig på samarbeten i tidigare projekt. Byggstarten är planerad till början av nästa år, med inflyttning beräknad till hösten 2026.

Byggnads AB Tornstaden har ingått avtal med Järngrinden för att ansvara för totalentreprenaden av bostadskvarteret Ankaret i Varberg. Kvarteret kommer att bestå av två byggnader, varav en i vinkel, kring en gemensam innergård och med ett underjordiskt garage. Projekteringen har redan påbörjats, och byggnationen planeras att starta i januari 2025, med inflyttning under tredje kvartalet 2026.

Brf Ankaret kommer att erbjuda 45 moderna och välplanerade lägenheter i ett attraktivt område, med nära avstånd till stadskärnan och havet. Projektet har en stark inriktning på hållbarhet och boendekvalitet, och försäljningen av lägenheterna pågår. Magnus Andersson Fastigheter och Stenfastigheter, två välrenommerade aktörer inom bostadsutveckling i Varberg med stark lokal förankring, är projektpartners tillsammans med Järngrinden.

”Brf Ankaret representerar vår strävan att skapa bostäder av hög kvalitet i en miljö som uppskattas av varbergsborna. Vi är nöjda med projektets utformning och ser fram emot att genomföra det tillsammans med Tornstaden”, säger Daniel Lövgren, projektchef på Järngrinden.

”Vi är glada över att återigen ha fått förtroendet från en återkommande kund och att få genomföra vårt första byggprojekt i Varberg. I dagens byggmarknad är det extra uppmuntrande att kunna starta nya projekt, och det är alltid ett positivt tecken när en kund väljer att samarbeta med oss igen. Det bekräftar vår förmåga att leverera hög kvalitet och hållbara bostäder”, säger Jon Blomberg, regionchef på Byggnads AB Tornstaden.