NCC påbörjar markarbetet för Boschs moderna huvudkontor i Danmark

Så här kommer det nya kontorshuset för Bosch att se ut när det står klart 2026. Illustration: DesignGroupArchitects

NCC kommer att uppföra ett nytt huvudkontor åt Bosch i Ballerup, Danmark. Det nya kontorshuset kommer att omfatta cirka 10 000 m2 fördelat på tre våningar och kommer att samla alla företagets medarbetare som för närvarande arbetar på två olika kontor.

Bosch och NCC har samarbetat under den inledande projekteringsfasen, och nu går man vidare till produktionsfasen. Det nya kontorshuset kommer att byggas enligt NCC:s etablerade kontorskoncept på platsen där ett av de befintliga kontoren finns. Markarbetet påbörjas omedelbart, och byggstart planeras till 2024.

bild
NCC och Bosch strävar efter att skapa en miljövänlig arbetsplats med det nya kontorshuset. Illustration: DesignGroupArchitects

– Vi har haft ett nära samarbete med Bosch när vi har finjusterat detaljerna för deras nya kontorshus. Det kommer att bli en kombination av effektiva standardiserade element och skräddarsydda lösningar som möter deras specifika behov. Tack vare att vi har varit involverade i processen från början har vi kunnat förverkliga Boschs önskemål inom den angivna budgeten och tidplanen, säger Catarina Molén-Runnäs, affärsområdeschef för NCC Building Nordics.

Det förväntas att kontorshuset ska vara klart för inflyttning under 2026. Affären kommer att registreras som en order inom affärsområde NCC Building Nordics under det fjärde kvartalet 2023. Ordervärdet kommuniceras inte.