Positivt planbesked för 150 bostäder vid Kristianstad golfklubb

Blick över det framtida bostadsområdet vid Åhus Golfbana, där 400 nya hem planeras. Illustration: Arkitema

Fastighetsbolaget Resona och Kristianstad Golfklubb & Destination planerar att utveckla ett bostadsområde med 400 bostäder i det vackra naturområdet intill golfbanan i Åhus. Kristianstad kommun har nu godkänt den första etappen av projektet, som omfattar 150 bostäder.

Det nya bostadsområdet kommer att erbjuda en mångfald av boendealternativ, inklusive villor, radhus, kedjehus och flerbostadshus. Bakgårdarna kommer att öppna upp sig mot landskapet, och små, intimt utformade gaturum kommer att rama in förgårdsmarken.

bild
Framtida invånare kommer att kunna njuta av solbänkar och bryggor längs med ån som slingrar sig genom området. Illustration: Arkitema

"Vi är glada över det positiva planbeskedet! Nu ser vi fram emot att samarbeta med Kristianstad Golfklubb & Destination för att utveckla området. Vårt partnerskap ger oss en fantastisk möjlighet att sätta höga standarder. I Åhus strävar vi efter att skapa ett bostadsområde och hem där människor älskar att bo," säger Sam Giertz, partner på Resona.

Det nya området kommer att integreras harmoniskt i landskapet, och arkitekturen kommer att präglas av varma naturmaterial. En å kommer att löpa genom området, och längs med den kommer invånarna att kunna njuta av solbänkar, bryggor och andra trevliga utrymmen. Kristianstad Golfklubb & Destination, som också satsar stort i området, kommer att ligga precis intill.

bild
Illustration: Arkitema

"Vi strävar alltid efter att skapa den bästa möjliga upplevelsen för våra medlemmar och besökare. Att kunna erbjuda unika och hållbara bostäder samt en plats som förbättrar livskvaliteten precis intill vår golfbana känns fantastiskt," säger Carl-Henrik Dahlqvist, VD för Kristianstad Golfklubb & Destination.

För att förverkliga visionen för området har Resona och Kristianstad Golfklubb & Destination anlitat den välrenommerade arkitektbyrån Arkitema. De första bostäderna förväntas komma ut på marknaden år 2027.