Cirkulärt byggande i fokus på Örebro ByggRetur

Foto: ÖBO

Örebro ByggRetur är en innovativ bygghandel som strävar efter att minska byggavfall genom att ta emot och sälja återbrukat byggmaterial, vilket främjar cirkulärt byggande.

Den nya bygghandeln i Örebro specialiserar sig på återbruksmaterial och tar emot demonterat byggmaterial, särskilt från flerbostadshus. Det inkluderar varierande material som golvmaterial, brädor, lister, köksskåp, vitvaror, reglar, dörrar, fönster, takmaterial, installationsmaterial som ventilation, utemiljöer, marksten, lekplatsutrustning, tegel, takpannor med mera. Efter att ha mottagit dessa material säljer Örebro ByggRetur dem vidare till allmänheten. Både privatpersoner och företag, stora som små, har möjlighet att lämna in och köpa återbruksmaterial för sina byggprojekt.

Redan har ÖBO levererat demonterat byggmaterial, såsom lister, innerdörrar, fönster och hatthyllor, från ett rivningsobjekt på Diktargatan i Vivalla. Det återvunna materialet väntar nu på att få tjäna ett nytt syfte och bidra till en mer hållbar byggbransch.