Rosendals Fastigheter banar väg för resurseffektivt träbyggande med nytt bostadsområde på 20 000 kvm

Rosendals Fastigheter banar väg för resurseffektivt träbyggande med nytt bostadsområde på 20 000 kvm. Visualisering: Rosendal Fastigheter

Försäljningen av Emilies Trädgård i Uppsala är nu igång – ett innovativt boendekoncept som höjer ribban för framtidens seniorboende. 

Emilies Trädgård riktar sig till 50+ generationen som söker ett livsstilsboende med fokus på gemenskap, träning, odling, god service, minimalt underhåll och minskat bilberoende.

- Vi vill omdefiniera boendet för den dynamiska 50+ generationen genom en skuldfri bostadsrättsförening med ett fantastiskt boende i en tropisk miljö, säger Gorgen Abrami, VD på Rosendal Fastigheter.

b
Visualisering: Rosendal Fastigheter

Hållbarhet är en grundläggande förutsättning för byggandet

Boendet och byggnaden genomsyras av hållbar utveckling i alla dess aspekter – sociala, miljömässiga och ekonomiska – och kommer att placeras i Uppsala Rosendal, en ny stadsdel där hållbarhet är ett krav för att få bygga. Rosendal Fastigheter har varit drivande i att förverkliga flera prisbelönta byggnader sedan det första spadtaget 2008.

- Vi har stöttat Rosendal Fastigheter med metod och val av hållbara och ändamålsenliga konstruktioner för projektet Emilies Trädgård i Uppsala. Tillsammans har vi utvecklat och planerat kvarteret på nästan 20 000 kvadratmeter med byggnader som sträcker sig mellan 4 och 10 våningar, baserat på Masonite Beams byggsystem, säger Ulf Dewerlid, affärsutvecklare på Masonite Beams.

Ett unikt projekt i Uppsala

- Det här är ett unikt projekt, det finns inget liknande i Uppsala, säger Björn Johanson, träkonstruktionsspecialist på Bjerking. Konceptboendet fokuserar på komfort, gemenskap, aktivitet och hållbarhet, och intresset har varit mycket stort hittills.

b
Visualisering: Rosendal Fastigheter