Lidl öppnar första metropolbutiken i Sverige – Ny anläggning i Strömstad

Pressbild: Lidl

I höst öppnar Lidls första metropolbutik i Sverige i Strömstad. Den nya butiken, som bygger på ett beprövat europeiskt koncept med parkering på markplan och försäljningsyta ovanför, är ett effektivt sätt att utnyttja mindre ytor.

– Med en flexibel konstruktion kan vi bygga flera våningsplan som också möjliggör extra parkeringsutrymme för våra kunder, säger Christoffer Wennergren, fastighetschef på Lidl.

Den nya butiken, som beräknas öppna i december 2025, kommer att vara cirka 2 400 kvadratmeter stor, med en försäljningsyta på 1 640 kvadratmeter. Byggnaden kännetecknas av modern arkitektur och hållbar teknik. För att maximera byggrätten och skapa tillräckligt med parkering för kunderna, har vi valt att placera butiken på samma nivå som den övriga handelsplatsen och ha parkeringen under butiken, förklarar Wennergren.

Butiken är utformad för att vara lättillgänglig både med bil och cykel, med 140 parkeringsplatser varav 100 kommer att vara under butiken. Kunderna kan använda rullband och hiss för att nå butiken, som kommer att ligga nära Systembolaget och Strömstad köpcenter.

Lidl lägger stor vikt vid läget vid nyetableringar och den nya butiken i Strömstad kommer att vara en del av en välbesökt handelsplats.

– Den är strategiskt placerad vid in- och utfarten till Strömstad och nära bostadsområden, säger Wennergren.

Den nya butiken förväntas skapa ett trettiotal nya arbetstillfällen i Strömstad.