Jesper Salskov ny VD för PERI Sverige och Danmark

Foto: PERI

Jesper Salskov har nyligen tillträtt som ny VD för PERI i Sverige och Danmark. Branschprofilen kommer i sin nya roll att fokusera på form- och ställningsleverantörens mission att göra byggandet enklare, säkrare och mer effektivt.

I juni tog Jesper Salskov över som VD för PERI, som levererar form- och ställningssystem till bygg- och anläggningsbranschen. Han har en gedigen erfarenhet från ledande positioner hos färgtillverkaren AkzoNobel, vägmarkeringsleverantören Geveko Markings och 17 år hos Velux.

PERI är ett välgrundat familjeföretag med starka värderingar. Den tyska koncernen har funnits i 55 år och det svenska dotterbolaget, med över 150 anställda, firade förra året 30-årsjubileum.

Salskov inleder sin tjänst med att skaffa sig en god förståelse för verksamheten. Form- och ställningsleverantören har haft kontinuerlig tillväxt de senaste åren, med en omsättning på cirka 450 miljoner SEK i Sverige, och Salskov hoppas bygga vidare på denna framgång med sin erfarenhet inom byggbranschen och infrastrukturprojekt.

Han beskriver sig själv som en "hands-on" ledare och ser fram emot att möta PERI kunder tillsammans med sina medarbetare. Inledningsvis kommer han dock att fokusera på att lära känna företaget och dess kultur.

- Det är en oerhört välfungerande organisation med ett gott rykte på marknaden och bland kunderna, så det finns inget behov av snabba beslut eller förändringar i riktningen. Därför vill jag gärna börja med att känna av läget, dra mina egna erfarenheter och lära känna kulturen och medarbetarna väl innan jag funderar på vad strategin ska vara. Jag tror generellt att långsiktiga mål bäst uppnås genom att ta dem steg för steg, säger Jesper Salskov.

Salskov är tydlig med att hans beslut kommer att utgå från företagets mission om att göra byggandet enklare, säkrare och mer effektivt.

- En parameter som säkerhet är också avgörande för oss. Vi säger hellre nej till ett uppdrag än att kompromissa med säkerheten. När det till exempel gäller våra ställningssystem, måste och ska vi garantera att ställningarna är stabila och säkra under alla väderförhållanden.