Peab stärker hållbarhetsfokus med kopplad kreditfacilitet

Niclas Winkvist, CFO på Peab. Foto: Peab

I juni 2023 förnyade Peab sin grundfinansiering inför den kommande löptiden för den befintliga kreditfaciliteten. Den nya treåriga kreditfaciliteten på 7,0 miljarder svenska kronor är nu också kopplad till koncernens hållbarhetsmål. Denna åtgärd stärker ytterligare Peabs fokus på hållbarhetsinitiativ.

Kreditfaciliteten, som sträcker sig till juni 2026 med möjlighet till förlängning med ett extra år, är nu tydligt förknippad med Peabs hållbarhetsmål inom klimatområdet. Dessa mål inkluderar att fram till år 2030 minska utsläppen av växthusgaser från egen produktion med 60 procent (scope 1+2, ton CO2e/Mkr) och för insatsvaror samt köpta tjänster med 50 procent (scope 3, ton CO2e/Mkr). Räntemarginalen för kreditfaciliteten är kopplad till specificerade nivåer av årliga utsläppsminskningar, med basåret för båda målen satt till 2015.

– Att vi nu kopplar vår grundfinansiering till dessa klimatmål är ytterligare ett steg i vårt arbete med att omställa verksamheten till att vara klimatneutral. Det visar samtidigt hur vi aktivt integrerar hållbarhetsarbetet i alla delar av vår verksamhet, säger Niclas Winkvist, CFO på Peab.

Nordea har agerat som hållbarhetskoordinator.