XL Bygg vinner Årets Byggmaterialhandlare

Pressbild: XL Bygg

Nyligen har Byggmaterialhandlarna tilldelat XL-Bygg MaterialMännen utmärkelsen Årets Byggmaterialhandlare 2024 samt priset Guldtrucken. Syftet med dessa priser är att uppmärksamma en byggmaterialhandel som fungerar som ett föredöme inom branschen, särskilt med avseende på hållbarhet, digitalisering och attraktivitet.

Årets tema, "Göra skillnad", syftar till att belysa de fantastiska insatser som görs dagligen i branschen över hela landet. Genom priset vill Byggmaterialhandlarna lyfta fram inspirerande exempel och motivera andra inom sektorn. Inför sommaren nominerades ett trettiotal företag, och juryn från Byggmaterialhandlarnas Attraktivitetsråd valde ut fem finalister. Nästan 2 000 personer har därefter röstat fram vinnaren i tävlingen.

– Branschen står inför många utmaningar, men det finns även många värdefulla projekt som förtjänar att uppmärksammas. Våra egna undersökningar visar att kvinnor bara utgör en fjärdedel av de anställda i vår sektor. MaterialMännens satsning är därför ett utmärkt exempel på hur byggmaterialhandeln kan göra skillnad och attrahera fler kvinnor till branschen, och dessutom ge dem ledande roller, säger Monica Björk, VD för Byggmaterialhandlarna.

– Att vinna priset är en stor ära, särskilt med så stark konkurrens från många andra bra bidrag. Det är en verklig laginsats som ger oss extra motivation att fortsätta sprida detta viktiga budskap. Vi vill verkligen göra en skillnad inom branschen, säger Linda Carlsson, VD för XL-Bygg MaterialMännen och en av grundarna till Ett riktigt nätverk.

XL-Bygg har tidigare vunnit Guldtrucken för sitt samhällsinitiativ XL-Hjälpen, som syftar till att förverkliga byggdrömmar för föreningar.

– Vi är oerhört stolta över att våra initiativ skapar engagemang, både inom vår kedja och i branschen samt i samhället i stort. Vår verksamhet, som bygger på fria entreprenörer, vilar på de passionerade och kompetenta människor vi har. Men vi strävar efter att få in ännu fler drivna kvinnliga entreprenörer och kollegor som vill vara med och leda och utveckla vår verksamhet tillsammans, säger Carl Littlewood, Kedjechef för XL-Bygg.