Hållbarhet och teknik står i centrum när branschen samlas på Glasstec-konferensen i Düsseldorf

Glasstec conference 2024. Foto: Pilkington

På årets Glasstec-konferens i Düsseldorf kommer deltagare samlas för att diskutera cirkulär ekonomi, digitala tekniker och utfasning av fossila bränslen. Föreläsningarna kommer att kombinera teori och praktik för att belysa dessa viktiga globala frågor. Experten Paul Skinner, Global R&D Portfolio Manager, kommer att delta och prata om Carbon Capture, Utilisation & Storage (CCUS) in NSG Group.

Konferensen samlar ledande aktörer för att diskutera cirkulär ekonomi, digitala tekniker och utfasning av fossila bränslen. Konferensen  äger rum 22 – 25 oktober och är en plattform för att utforska viktiga frågor inom glasindustrin.

Konferensen belyser tre huvudsakliga områden: cirkulär ekonomi, med fokus på energi, resurser och återvinning inom glasindustrin; digitala tekniker, som omfattar digitalisering, maskinspråk och artificiell intelligens (AI); samt utfasning av fossila bränslen, med fokus på nyckelteknologier och hållbara råmaterial.

Paul Skinner kommer att hålla en föreläsning den 22 oktober kl. 14:50 i Hall 10, monter A70, på scen 1 'glass trends live'. Under sin presentation kommer han att redogöra för resultat från ett nyligen genomfört försök vid Pilkington UK:s floattillverkning. Detta test, som stöddes av den brittiska regeringens CCUS-innovationsprogram, är en del av NSG Groups arbete för att uppnå koldioxidneutralitet.

Skinner kommer också att diskutera samarbeten med C-Capture och Glass Futures Ltd, samt utmaningar och framtida steg i forskningen kring Carbon Capture, Utilisation & Storage (CCUS). Hans presentation syftar till att ge insikt i hur denna teknik kan bidra till att minska koldioxidutsläpp och ersätta fossila bränslen inom glasindustrin.