Ekeblad Bostad vinner markanvisningstävlingen och utvecklar nytt bostadsområde i Halmstad

Ekeblad Bostad vinner markanvisningstävling i Halmstad Illustration: Ekeblad Boastad

Ekeblad Bostad AB har vunnit Halmstads markanvisningstävling och får nu uppdraget att utveckla ett nytt bostadsområde med 24 radhus längs Bryngelshusgatan i centrala Halmstad. Detta projekt är ett betydande steg i Halmstads fortsatta stadsutveckling och återspeglar Ekeblads engagemang för hållbar och estetiskt tilltalande boende.

Ett svar på förändrad efterfrågan

Ekeblad Bostads vinnande förslag kännetecknas av tidlös arkitektur med ett starkt fokus på hållbarhet och estetik. Förslaget är utformat för att anpassa sig till de senaste årens marknadsförändringar, där det finns en ökande efterfrågan på flexibla boendelösningar vad gäller både storlek och kostnad. I Halmstad kommer bostäderna att vara mellan 100 och 120 kvadratmeter, med en enhetlig djupmått som gör att de kan förenas i en gemensam huskropp.

Fasaderna kommer att prydas med rustikt tegel i olika nyanser – från varmt röd och mjukt beige till jordnära mörkbrun – vilket skapar harmoni med de omgivande byggnaderna och en enhetlig stadsbild. Detaljer i trä och unika tegelmönster ger husen en distinkt karaktär och förhöjer den estetiska upplevelsen för både boende och besökare.

b
 Illustration: Ekeblad Boastad

Grönskande miljöer och bilfria framsidor för en hållbar och trivsam livsstil

Ekeblad Bostad lägger stor vikt vid att skapa en miljö där människor kan koppla av och njuta av livet. Därför satsar företaget på grönskande, bilfria framsidor som främjar sociala aktiviteter och rekreation. Genom att placera parkeringarna vid områdets ytterkanter frigörs utrymme för lummiga förgårdar med gröna planteringar, sittytor och klätterväxter. Detta gör gatumiljön både livfull och inbjudande. Dagvatten samlas och fördröjs i genomtänkta planteringsbäddar, vilket är både en smart miljölösning och bidrar till en naturlig, frodig atmosfär.

Nästa steg

I nästa fas av projektet planerar Ekeblad att genomföra fördjupade marknadsundersökningar och målgruppsanalyser för att anpassa bostadsfördelningen efter specifika behov, samtidigt som de behåller de centrala arkitektoniska idéerna från förslaget.

b
 Illustration: Ekeblad Boastad