Beslut i korthet från stadsbyggnadsnämnden i Karlstads kommun

Beslut i korthet från stadsbyggnadsnämnden i Karlstad. Pressbild: Karlstads kommun

Stadsbyggnadsnämnden har nyligen fattat beslut om ett tillfälligt bygglov för "glamping" på Arnön samt för ett parkeringshus vid Centralsjukhuset. Nämnden har också fått information om framtidsplanerna för Katrineberg, där det planeras att byggas cirka 2000 bostäder.

Tillfälligt bygglov för "glamping" Ett tidsbegränsat bygglov har beviljats för glamping på Lilla Björnrukan fram till 2029. Området, som ingår i kommunens LIS-plan, är väl lämpat för småskalig handel och cafénäring i kombination med naturturism. Den sökta verksamheten stöder den fastställda LIS-planen och är viktig för utvecklingen i Väse och Arnön, varför den ges företräde framför andra intressen. En tidigare beviljad strandskyddsdispens har godkänts av Länsstyrelsen efter överprövning.

Beslut: Tidsbegränsat bygglov beviljas.

Bygglov för parkeringshus vid Centralsjukhuset Region Värmland har ansökt om bygglov för ett parkeringshus vid Centralsjukhuset i Karlstad, som ska byggas på en befintlig parkeringsplats i den norra delen av sjukhuset. Byggnaden, som kommer att ha två olika höjder med fem respektive sex plan där halva plan fem och hela plan sex är öppna, ska rymma cirka 300 parkeringsplatser och ha en total byggnadsarea på cirka 1830 kvadratmeter. Parkeringshuset föreslås ha fasader av snedställda metallribbor i en ljus beige/gul färg.

Beslut: Ärendet återremitteras av nämnden för omprövning av gestaltningen.

Bygglov för enbostadshus På Ängsbacka Kursgård har man ansökt om bygglov för ett enbostadshus och en komplementbyggnad. Huvudbyggnaden, som är tänkt som permanentbostad, ska uppföras i två våningar med en yta på 479 kvadratmeter.

Beslut: Bygglov beviljas.

Namn på nytt vårdboende Ett nytt vårdboende ska byggas på Stockfallet och behöver ett namn.

Beslut: Det nya vårdboendet kommer att heta Stockfallets vårdboende.