Byggstart för Riksbyggens nya bostadsrätter på Getberget

Brf Hjortrongränd i Skellefteå. Illustration: Riksbyggen

Riksbyggens bostadsrättshus på Getberget i Skellefteå började säljas i somras och är nu redo för byggstart. Den 4 september inleds byggandet av husen som förväntas vara klara för inflyttning vid årsskiftet 2025/2026.

Riksbyggen planerar att bygga 20 bostadsrättsradhus i Brf Hjortrongränd på Getberget i Skellefteå. Varje hus, som är 98,5 kvadratmeter stort, kommer med 5 rum och kök, en rymlig altan i sydvästläge, trädgårdstäppa och en carport som är förberedd för laddbox.

Det första spadtaget tas av Lorents Burman, kommunalråd i Skellefteå kommun, Ulrika Nyström, affärsområdeschef på Riksbyggen, Kurt Nyström, vd för Contractor Skellefteå, och Evelina Lundgren, köpare.

- Det framgångsrika samarbetet mellan Riksbyggen, Skellefteå kommun, Contractor och investeringsbolaget Nornan Invest har varit avgörande för att möjliggöra en så snabb byggstart av detta bostadsprojekt. Genom detta samarbete kan vi nu tillgodose det växande behovet av bostäder i Skellefteå, säger Ulrika Nyström, affärsområdeschef på Riksbyggen Bostad.

b
Illustration: Riksbyggen