Stort renoveringsprojekt i Helsingborg - Klostret 16 och kapellet 20 får nytt liv

Bild: RSA Gruppen

I Helsingborg, intill den gröna Öresundsparken, pågår nu en omfattande renovering av flerbostadshusen Klostret 16 och Kapellet 20, som tillsammans rymmer 89 lägenheter fördelade på fem våningar. Byggnaderna, som kallas Slottshöjden och uppfördes 1946, genomgår nu en omfattande ytskiktsrenovering. Det innefattar bland annat renovering av badrummen, uppgradering av vissa kök, byte av fönster, arbete på entréerna samt installation av två nya tvättstugor. Helsingborgshem är beställare och Peab Sverige är totalentreprenör för projektet, som inleddes i augusti 2024. RSA-gruppen Helsingborg ansvarar för elentreprenaden, och projektet beräknas pågå till 2025.

Vid vårt besök på byggarbetsplatsen i centrala Helsingborg pågår omfattande elomdragningar i lägenheterna. Jörgen Hultberg, verksamhetschef på RSA-gruppen Helsingborg, kommenterar projektet:

"Vi genomför en omfattande modernisering av elinstallationerna i byggnaderna, vilket kommer att förbättra boendemiljön och framtidssäkra husen. Det innebär bland annat fasindragning, komplett renovering av elen i lägenheterna och trapphus, samt installation av ett nytt digitalt passagesystem. Även utebelysningen kommer att uppgraderas med moderna elinstallationer."

"Vi är glada över förtroendet från RSA och ser fram emot ett framgångsrikt samarbete för att säkra byggnaderna även för framtida generationer," avslutar Jörgen.

b
Bild: RSA - gruppen
b
Bild: RSA - gruppen