Byggstart för nya Väsjöskolan

Första symboliska spadtaget med SKAB:s ordförande Hanna Clerkestam (L), VD för SSEA Christian Wieland och ordförande i utbildningsnämnden Soley Aksöz Lithborn (M).

Bygget av den nya kommunala skolan i Väsjön har nu startat. Den nya Väsjöskolan kommer att omfatta både förskola och grundskola. Planen är att skolan ska öppna för höstterminen 2025.

I december 2023 beslutade Sollentunas kommunfullmäktige att Väsjöskolan ska byggas. I den första fasen byggs en skolbyggnad och en skolgård för 360 elever.

– Jag är glad att vi har påbörjat arbetet med att bygga en förskola och grundskola i Väsjön. Väsjöskolan är en viktig pusselbit för de boende i området, säger Soley Aksöz Lithborn (M), ordförande i utbildningsnämnden.

Sollentuna kommunfastigheter AB (SKAB) ansvarar för att bygga och förvalta skolan. Under hösten 2024 kommer kommunen att besluta om exakta antalet klasser och årskurser. Fördelningen av årskurserna för förskola och grundskola kommer att bero på befolkningsutvecklingen i området.

Utvecklingen i Väsjön är indelad i flera olika delområden. Visionen är att skapa en småskalig, varierad och naturnära stadsdel med fokus på ett aktivt liv. På längre sikt finns potential för att bygga över 4 000 bostäder, bland annat i form av flerfamiljshus, radhus och villor. Just nu fokuserar utvecklingen främst på områdena Södersätra, Väsjö torg och delar av Norra Väsjön.

– Vi siktar på att skapa en levande och hållbar stadsdel i Väsjön. Byggstarten av Väsjöskolan är ett viktigt steg i den riktningen och kommer att göra området ännu mer attraktivt. Skolan kommer att skapa en trygg och inspirerande miljö för eleverna i Väsjöns hjärta, säger Anders Manell (L), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.