JSB bygger nytt särskilt boende i Olofström

JSB Construction och Olofströms kommun har tecknat totalentreprenadavtal för nybyggnation av Holjegården, ett nytt särskilt boende med somatisk- och demensinriktning innehållande 60 lägenheter. Foto: JSB Construction

JSB Construction AB och Olofströms kommun har ingått avtal om totalentreprenad för Holjegården, ett nytt särskilt boende med 60 lägenheter för somatisk och demensvård. Boendet i centrala Olofström inkluderar även allaktivitetsrum, restaurang, gym/relax, tvätteri, skyddsrum och storkök för måltidsproduktion till äldreomsorgen.

Lägenheterna är designade för att främja individens självständighet, med eget pentry, toalett, dusch och tvättmaskin. Fokus ligger på att skapa en hemlik miljö och samtidigt uppfylla kraven på en god arbetsmiljö för personalen.

Projektet, med en total byggyta på cirka 8 000 m2, planeras starta byggfasen i andra halvan av 2024 och förväntas vara klart för överlämning till kommunen 2026. Det inkluderar även ett automatiserat avfallssystem för att underlätta arbetsmiljön. JSB ser fram emot att bidra till en modern och hållbar boendemiljö för äldre i Olofström.