Petra Karlsson Ekström tar över VD-posten på ÖrebroBostäder

Petra Karlsson Ekström tillträder som ny vd för ÖrebroBostäder den 19 augusti. Foto: ÖrebroBostäder

ÖrebroBostäder AB är entusiastiska över att introducera den nya vd:n för koncernen. Efter en omfattande rekryteringsprocess som inleddes i november har vi nu avslutat den framgångsrikt. Petra Karlsson Ekström kommer att tillträda som vd den 19 augusti 2024 och efterträder därmed Ulf Rohlén, som går i pension efter att ha varit koncernens vd i 15 år.

För närvarande är Petra Karlsson Ekström vd på Fastighets AB Förvaltaren, det allmännyttiga bostadsbolaget i Sundbyberg, där hon har varit verksam sedan 2016. Samtidigt har Petra under en tid också varit vd för koncernbolaget Sundbybergs stadshus AB. Tidigare har hon haft positionen som fastighets- och utvecklingschef hos Telge Hovsjö AB, det allmännyttiga bostadsbolaget i Södertälje, och har även innehaft rollen som tillförordnad vd.

Vi tror att Petra kommer att vara en stark motor för att driva arbetet framåt och tillsammans med andra fortsätta utvecklingen av ett attraktivt Örebro där människor trivs, vill bo och arbeta. Vi är övertygade om att Petra är den perfekta personen för uppdraget med sitt fokuserade arbete kring en balanserad ekonomi, nöjda hyresgäster och medarbetare, säger Mats Sjöström, styrelseordförande för ÖrebroBostäder.

Petra har även haft roller som projektledare, lokalstrateg och ekonomichef. Hon har en civilekonomexamen med inriktning affärsekonomi och har genomgått flera ledarskapsutbildningar.

Petra har i sina tidigare positioner uppnått goda finansiella resultat och höga betyg inom både kund- och medarbetarnöjdhet. Med flera år som vd har Petra bred erfarenhet inom både fastighetsbranschen och allmännyttan. Hon drivs av att skapa framgångsrika verksamheter och affärer genom hållbar och långsiktig utveckling till gagn för hyresgäster, medarbetare, medborgare och ägare.

Petra själv uttrycker sin entusiasm för den nya rollen som vd på ÖrebroBostäder: ”Jag har följt ÖrebroBostäder från distans som branschkollega och är överlycklig, hedrad och tacksam över att få överta vd-rollen i detta välskötta bolag. Jag ser nu fram emot att lära känna alla medarbetare och staden samt att fortsätta utveckla ÖrebroBostäders hållbara arbete för att göra Örebro ännu mer attraktivt.”

Petra Karlsson Ekström tillträder som vd för ÖrebroBostäder den 19 augusti.