GBR Golvåtervinning - 409 ton återvunnet spill 2023

Foto: GBR

GBR Golvåtervinning lyckades samla in 409 ton spill under 2023, vilket, även om det inte utgör något rekord, anses vara en tydligt godkänd prestation. Initiativet fokuserar på hållbarhet genom att återanvända redan framställt material och främja miljöskydd.

Vid installationen av plastgolv kan upp till 10 procent av materialet gå förlorat i form av restbitar. GBR Golvåtervinning möjliggör en effektiv återvinning av detta spill. Installationsspillet samlas ihop och transporteras bort med "Grön retur"-lastbilar. Större delen av spillet mals ned till granulat och används sedan för att skapa nya golv.

"Årets resultat är kanske inte rekordstort, men den övergripande trenden visar på en ökning av golvåtervinningen från år till år. Försäljningen av golv har varit svag de senaste åren på grund av ekonomiska utmaningar. Med den kontexten betraktat är årets återvinningsresultat definitivt godkänt," kommenterar Jenny Adnerfall, hållbarhetsansvarig på Golvbranschen GBR.

Varje kilo återvunnet plastspill innebär en koldioxidbesparing motsvarande 2 kilo. Årets insamlande material resulterar således i en total koldioxidbesparing på imponerande 818 ton.

bild
Källa: GBR Golvåtervinning