NCC inleder renovering av Ågården i Köpenhamn

Foto: NCC

NCC påbörjar nu renoveringen av Ågården i Nörrebro, Köpenhamn, som utgör det första projektet inom ramen för samarbetet fsb HJEM, där NCC ingår. Projektets värde uppgår till cirka 225 MSEK.

Bolaget har tidigare ansvarat för planeringen och kommer nu att genomföra renoveringen av 326 bostäder i två större bostadskvarter. Renoveringen genomförs med hänsyn till pågående verksamheter och boende i området. Ågården-kvarteren, som uppfördes på 1980-talet, är belägna i centrala Köpenhamn, närmare bestämt i Nörrebro.

– Renoveringen av Ågården är en uppgift som väl motsvarar NCC:s kompetens. Återigen kommer vi att arbeta mitt i ett bostadsområde, vilket kräver nära samarbete och kreativa lösningar för att göra renoveringsarbetet så smidigt som möjligt för de boende i området, säger Katrine Hald, senior projektledare för renovering på NCC.

Fsb HJEM är ett samarbete mellan NCC, COWI, Arkitektur Norden och Smith Innovation, med syfte att renovera bostäder åt fsb, Köpenhamns största allmännyttiga bostadsförening.

Renoveringsarbetet påbörjas under våren 2024 och beräknas vara avslutat under 2026. Ordern, värd cirka 225 MSEK, kommer att registreras inom affärsområde NCC Building Nordics under första kvartalet 2024.