Bra guide för soffplacering

unsplash

När det kommer till att inreda ditt vardagsrum finns det otaliga möjligheter att överväga. Ett centralt element i inredningen är soffan och att hitta den perfekta platsen för den kan göra hela rummet mer välkomnande och tilltalande. Du som är ute efter att köpa ny soffa, du kan hitta bra inspiration hos ILVA. Här nedan har du några användbara tips för hur du kan placera din soffa på ett stilsäkert sätt

Inbjudande mitt i rummet

En enkel riktlinje för att skapa ett öppet och välkomnande utrymme är att placera soffan så att den möter besökarna när de kommer in i rummet. Det innebär att soffan inte ska placeras med ryggen mot entrén, vilket ger en inbjudande känsla.

Skapa en annan fokuspunkt

Ett rum kan ha flera olika centrala fokuspunkter. Många väljer att rikta soffan mot TV:n, men tänk på att det finns andra alternativ. Varför inte vända soffan mot eldstaden för att skapa en inbjudande atmosfär som uppmuntrar till samtal och umgänge och som vänder bort fokus från skärmen och tekniken?

Använd soffan som en smart avdelare

Oavsett om du bor i en mindre lägenhet eller helt enkelt vill skapa olika zoner i ett större rum kan soffan fungera som en utmärkt avdelare. Placera soffan mitt i rummet för att dela upp ytan. Om du oroar dig för att det kan se tråkigt ut när du ser soffans baksida, överväg att sätta en hylla i linje med soffans rygg för att skapa en funktionell och dekorativ avgränsning.

Skapa små oaser med flera soffor

Har du gott om utrymme i ditt vardagsrum? Att ha flera soffor kan vara ett kreativt sätt att inreda. Skapa olika små sittgrupper i rummet, vilket ger en naturlig indelning och skapar flera små "rum" inom samma utrymme. Detta kan vara särskilt användbart om du vill ha olika områden för socialt umgänge, avkoppling eller arbete.

Dra nytta av ljuset genom att vända soffan mot det

Många väljer att placera soffan framför ett fönster, men om du har stora fönster kan det vara fördelaktigt att istället vända soffan mot ljuset. På detta sätt får du inte bara en trevlig utsikt, utan du släpper även in mer naturligt ljus i rummet. Det skapar en ljusare och mer öppen atmosfär som kan göra ditt vardagsrum ännu mer inbjudande.