Eva-Lotta Stridh ny ekonomnidirektör hos Storsala

Eva-Lotta Stridh ansluter till Storsala som ekonomidirektör. Foto: Storsala

Storsala, en expanderande aktör inom fastighetsbranschen, formar sitt team med visionen att omgestalta landskapet inom sektorn. Genom att förena robust finansiell styrka med djup fastighetsexpertis strävar Storsala efter att etablera sig som en stabil och långsiktig aktör. Eva-Lotta Stridh har anställts som ekonomidirektör och har fått i uppdrag att leda och stärka Storsalas ekonomi- och redovisningsavdelning.

Eva-Lotta Stridh kommer senast från Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB), där hon var med från starten 2016 och hade befattningen som CFO och vice vd. Under hennes ledning ökade bolagets fastighetsvärde till över 150 miljarder kronor vid dess högsta punkt. Eva-Lotta spelade en central roll i flera företagsförvärv, inklusive Hemfosa, Amasten och Offentliga Hus. Hon var även involverad i SBB:s börsintroduktion 2017 och senare i dess notering från First North till Nasdaqs huvudlista.

Tidigare har Eva-Lotta Stridh varit CFO på Rikshem, där hon var delaktig i uppbyggnaden av bolagets ekonomi- och finansavdelning. Tidigare erfarenhet inkluderar även en tioårig period på fastighetsbolaget Akelius, där hon bland annat hade rollen som ekonomichef.

Eva-Lotta Stridh tillträder sin nya befattning som ekonomidirektör den 15 januari 2024.