Svenska hus får klartecken för 200 nya bostäder i Majorna

Foto: Svenska hus

Svenska Hus har mottagit ett positivt planbesked från Stadsbyggnadsnämnden i Göteborg med avsikt att uppföra 200 nya bostäder och kommersiella lokaler i Majorna, Göteborg.

– Det är mycket glädjande att vi har fått ett positivt planbesked för fastigheten. Vi har investerat flera års arbete i att utveckla detta kvarter inom ramen för den befintliga stadsplanen, som härstammar från 40-talet och har utgjort en utmaning. Efter att ha arbetat med området ansökte vi om planbesked för nybyggnation och en ökad bostadskapacitet, säger Henrik Sjölin, fastighetsutvecklingschef i Göteborg.

Kvarteret är centralt beläget i det väletablerade området Fixfabriken i Majorna, där den historiska fabriken med samma namn tidigare låg. Det är ett område där nya bostäder och lokaler nu växer fram på historisk fabriksmark i Majorna, och det har ett förstklassigt läge med närhet till restauranger och kollektivtrafik.

Planeringsarbetet förväntas påbörjas 2026 och beräknas pågå i två till tre år.

– Läget är fantastiskt, och att utveckla kvarteret ger oss en unik möjlighet att skapa de bostäder som vi vill se i vårt fastighetsbestånd. Det utgör den sista pusselbiten för att göra Fix-området komplett, fortsätter Henrik.

– Det är verkligen glädjande att vi har nått denna milstolpe i fastighetens historia, och det är ett spännande utvecklingsprojekt där vi tillsammans med staden kan fortsätta vårt arbete, säger Nils Rydh, vd för Svenska Hus.