Wästbygg i nytt samarbete för att möta EU:s hållbarhetskrav

Bild: Wästbygg.

Wästbygg Gruppen och Stratsys meddelar nu sitt samarbete med målet att ta hållbarhetsarbetet till nya höjder och leva upp till aktuella lagkrav.  

EU har nyligen skärpt kraven för Hållbarhetsrapportering i och med det nya direktivet CSRD CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) och infört striktare regler för hållbarhetsredovisning. Dessa förändringar innebär att företag måste intensifiera sina insatser för att följa de nya standarderna och förbättra sin hållbarhetsrapportering.

Wästbygg Gruppen, med en omsättning på 5.8 miljarder kronor år 2022 och över 600 anställda, är ett i raden av svenska bolag av betydande storlek som omfattas av EU:s nya rapporteringskrav redan för räkenskapsåret 2024. För att snabbt komma igång med både rapportering och hållbarhetsinsatser har bolaget inlett samarbete med Stratsys. John Nyberg, Hållbarhetschef på Wästbygg Gruppen, kommenterar samarbetet:

- Kortsiktigt ser vi att vi kan spara tid och resurser, och möta de nya lagkraven som följer med CSRD. Långsiktigt ser vi att vi kan bli effektivare i vårt hållbarhetsarbete, såsom att genom plattformen sprida kunskap, lyfta upp goda exempel och se var förbättringsområdena ligger, säger John Nyberg, Hållbarhetschef på Wästbygg Gruppen

Stratsys tillhandahåller en heltäckande lösning för hållbarhetsstyrning som är tänkt att hjälpa Wästbygg Gruppen att effektivt samla in och hantera hållbarhetsdata samt säkerställa framsteg mot sina hållbarhetsmål. 

Samarbetet ämnar att öppna möjligheter för framtida synergieffekter mellan hållbarhet, - verksamhetsstyrning samt riskarbetet, eftersom Wästbygg Gruppen också planerar att implementera dessa processer i Stratsys plattform. Detta kan komma att ytterligare stärka deras förmåga att hantera utmaningar och möjligheter i en föränderlig verksamhetsmiljö.