Hållbarhetsbegreppet utforskas på Röhsskas arkitekturdagar

Bild från Woodlife Sweden, Closer to nature, Ateljé Södersvik. Foto: Åke Eson Lindman

Hur arbetar man med hållbarhet inom arkitektur och stadsbyggnadsprojekt? Under årets upplaga av Röhsskas arkitekturdagar undersöks frågan från olika perspektiv.

Röhsska museet har bjudit in aktörer från en mängd olika professioner för att synliggöra och diskutera hur samtida arkitektur och stadsbyggnad förhåller sig till hållbarhet. Programmet består av presentationer, samtal och workshops under fyra dagar, 24–27 augusti, samt tre tillfälliga utställningar.

- Under årets arkitekturdagar undersöker vi hållbarhetsbegreppet närmare. Från den klassiska miljöaspekten kring byggande, material och energiförbrukning, till frågor om social hållbarhet och hur man bygger en stad för alla. En röd tråd under dagarna är relationen mellan människa, plats och material. Genom att titta på de frågeställningar som samtida arkitekter faktiskt arbetar med och undersöker, hoppas vi vidga samtalet om framtidens arkitektur och väcka ett större intresse för ämnesområdet i samverkan med bland annat Sveriges Arkitekter Västra Götaland och Svenskt Trä, säger Nina Due, chef för Röhsska museet.

Röhsskas arkitekturdagar vänder sig till såväl yrkesverksamma inom arkitektur och stadsbyggnad som till alla som är intresserade av eller nyfikna på arkitektur, form, material och hållbarhet.