Vad kostar det att bygga en bastu?

pixabay

En bastu är en avkopplande och hälsosam plats där man kan varva ner och rensa sinnet. Att bygga en bastu är också en investering i ditt hem och din hälsa. Men vad kostar det egentligen att bygga en bastu? Det beror på flera faktorer, såsom bastutyper och bastuaggregat. Här är en översikt över de olika bastutyperna och aggregaten, samt priser på att bygga en bastu.

Jämför olika lån för ditt bastubygge

Om du behöver pengar för att bygga en bastu är det viktigt att jämföra olika lån för att hitta det bästa alternativet. Det finns många banker och långivare som erbjuder olika typer av lån, så det är viktigt att ta reda på vilka villkor som gäller för varje lånealternativ. Så jämför lån hos Sambla och börja bygga din bastu nu.

Olika bastutyper och priser att bygga dessa

En traditionell finsk bastu är den mest populära bastun i världen. Den har en vedeldad kamin och stenar för att skapa en varm och fuktig miljö. En finsk bastu kan byggas antingen inomhus eller utomhus. Priset på att bygga en traditionell finsk bastu kan variera beroende på storleken och materialen. Men generellt sett kan det kosta från 30 000 kr till 100 000 kr

En infraröd bastu använder infraröda strålar för att värma upp kroppen. Den är vanligtvis mindre och lättare att installera än en traditionell finsk bastu. En infraröd bastu kan kosta från 10 000 kr till 30 000 kr beroende på storlek och kvalitet.

En ångbastu är en annan typ av bastu som använder ånga för att värma upp kroppen. Ångbastun är vanligtvis mindre än en finsk bastu och är enklare att installera. Priset på att bygga en ångbastu kan variera från 20 000 kr till 50 000 kr beroende på storlek och material.

Olika typer av bastuaggregat och priser

Ett vedeldat bastuaggregat är det traditionella aggregatet som används i finska bastur. Det är vanligtvis gjort av gjutjärn eller stål och kan kosta från 5 000 kr till 20 000 kr. Ett elektriskt bastuaggregat är ett annat alternativ som är vanligtvis billigare än vedeldade aggregat. Ett elektriskt bastuaggregat kan kosta från 3 000 kr till 10 000 kr beroende på kvalitet och storlek.

Ett infrarött bastuaggregat använder infraröda strålar för att värma upp kroppen. Det är mindre och billigare än traditionella bastuaggregat och kan kosta från 2 000 kr till 8 000 kr. Hitta mer information hos Tylohelo med över 70 års erfarenhet när det kommer till ämnet.