60 nya bostäder i Bunkeflostrand, Malmö godkäns

Illustration: AWE projektutveckling Bunkeflostrand

I södra delen av Bunkeflostrand planeras det för cirka 60 nya bostäder när ett befintligt villaområde förtätas. På torsdagens sammanträde sa stadsbyggnadsnämnden ja till detaljplanen för området.

Området ligger längs med Strandgårdsvägen i Bunkeflostrand och är idag bebyggt med ett fåtal villor, men är inte planlagt sedan tidigare. Utöver befintliga villor består området av obebyggd mark och en grusväg.

bild
Illustration: AWE projektutveckling Bunkeflostrand

Detaljplanens idé är att utveckla Bunkeflostrand och knyta ihop området med intilliggande kvarter genom bland annat ett parkstråk.Detaljplanen möjliggör för ett mindre flerbostadshus med tre våningar och möjlighet att inreda vinden för bostäder, samt för småhus av olika typer. Antalet hus och höjden på dessa har reglerats för att anpassa den nya bebyggelsen efter den omgivande bebyggelsens skala och täthet.

En naturvärdesinventering visar att det inte finns något objekt med höga naturvärden inom planområdet. Det finns dock ett antal större, välmående träd som bör bevaras, och en del bevarandevärda träd som är små och inte så gamla som bedöms rimligt att kunna flytta. En trädallé kommer också att skyddas.