Peab har beviljats bygglov för ännu ett bostadsprojekt i Varvsstaden

Peab Brf Västra Vakten. Illustration: Carbonwhite

I Varvsstaden påbörjar Peab snart byggnationen av sitt femte bostadskvarter, Västra Vakten. I hörnet där Kockumsvarvet hade sin nordvästra entré ska 91 lägenheter och två lokaler uppföras. Projektet har en tydlig hållbarhetsprofil där betongkonstruktioner kommer att utföras i ECO-betong och bostäderna kommer att Svanencertifieras.

–  Det känns roligt att vi får möjligheten att bygga vårt femte bostadsprojekt i Varvsstaden och att vi nu utvecklat ca 500 bostadsrätter totalt i området. Västra Vakten är ett fantastiskt fint projekt med hållbarhet i fokus och kommer att smälta väl in med den befintliga arkitekturen säger Kim Kulstad, Regionchef Peab Bostad.

Arkitekturen, som FOJAB står bakom, tar avstamp i områdets industriella atmosfär och kompletterar miljön med den äldre bebyggelsen samtidigt som kvarteret får en egen stark identitet. Västra Vakten är uppdelat i tre volymer som alla ges sina egna karaktärer.

Byggstart är planerad till första halvåret 2023. Projektet väntas stå färdigt till andra halvåret 2025. Bygglovet vinner laga kraft den 2 november 2022.

Varvsstaden utvecklas av Varvsstaden AB som ägs av Peab och Fastighets AB Balder. Hela området förväntas vara färdigutvecklat år 2035.