Nu startar ELMÄSSAN I KISTA

På Elmässan kan besökarna bland annat ta del av de senaste produktnyheterna och den tekniska utvecklingen inom belysning, installation och fiber. Foto: Easyfairs

Den 19 till 20 oktober är det dags för Elmässan på Kistamässan i Stockholm. Elmässan har arrangerats regelbundet sedan 2004 och årets mässa är särskilt efterlängtad eftersom mässan inte arrangerats sedan 2019 på grund av Coronapandemin. På årets mässa kan besökarna både spana in de senaste produktnyheterna, knyta kontakter ochförstås även ta del av ett gediget seminarieprogram. En nyhet för i år är dessutom en halvdagskonferens med inriktning mot solenergi för elbranschen.

AV ANNIKA WIHLBORG

Elmässan i Stockholm har sedan premiären för sexton år sedan utvecklats till en av elbranschens viktigaste mötesplatser. Här kan besökaren botanisera bland senaste nytt inom installation, belysning och fiber. Mässbesökarna erbjuds även ett kostnads-fritt seminarieprogram på två parallella scener med fokus på alltifrån nya standarder till elbilsladdning, nyheter inom belysning och elbranschens framtida roll. 

Halvdagskonferens med fokus på solenergi

En nyhet för i år är en halvdagskonferens med fokus på solenergi i samarbete med branschorganisationen Svensk Solenergi.
På Solcellshalvdagen kan deltagarna lyssna på tekniska experter som ger de kunskap och verktyg som krävs för att elbranschens aktörer ska stå rustade att möta den stadigt ökade efterfrågan på solenergi. På årets mässa väntas drygt tvåhundra utställare delta och även i utställardelen finns en dedikerad yta för utställare med koppling till solenergi.

– Det jag ser fram emot allra mest är att få samla och möta branschen igen på en traditionell fysisk mässa. Vi ser  ett visst uppdämt behov bland såväl utställare som besökare av att mötas ansikte mot ansikte igen, inte minst  eftersom Elmässan inte arrangerats sedan 2019. Många värdesätter möjlig- heten att känna på och testa produkter innan de fattar sina inköpsbeslut, vilket de självklart kan göra på mässan, säger Lina Lund, ansvarig för utveckling och partnerskap på Easyfairs, som arrangerar Elmässan. 

bild
Elmässan är en populär och ofta välbesökt mötesplats för den dynamiska elbranschen. Foto: Easyfairs

Elbranschens roll i kris eller krig

Vad gäller seminarieprogrammet ser hon särskilt fram emot det seminarium som Svensk Solenergis ordförande Anna Kinberg Batra kommer att hålla i. Hon rekommenderar även Lars Wilderängs seminarium med fokus på elbranschens roll i kris eller krig med författaren,  bloggaren och försvarsdebattören Lars Wilderäng.

– Seminarieprogrammet tar självklart även upp senaste nytt vad gäller lagar, regler och standarder, säger Lina Lund.