Nytt bostadsprojekt i Järfälla - Niam investerar i 203 moderna hyreslägenheter

Barkkarbystaden: med en stark hållbarhetsprofil och ett mycket fördelaktigt läge intill den nya tunnelbanestationen. Pressbild: Niam

Niam har köpt 203 hyreslägenheter i den snabbt expanderande stadsdelen Barkarbystaden i Järfälla kommun. Fastigheten, som färdigställdes 2024, har en uthyrbar yta på 13 200 kvadratmeter och ligger strategiskt nära den kommande tunnelbanestationen i Barkarby, som beräknas öppna 2026. Området erbjuder en urban atmosfär kombinerat med närhet till grönområden, vilket gör det till en attraktiv boendemiljö. Tillträdet är planerat till december 2024.

– Med detta köp förstärker vi vår bostadsportfölj i Stockholmsregionen ytterligare. Fastigheten kombinerar modern teknologi och hållbarhet, samtidigt som läget vid den nya tunnelbanestationen möjliggör smidig pendling, även till centrala Stockholm. Vi satsar aktivt på att expandera vårt fastighetsbestånd, både genom att förvärva befintliga bostäder och mark i utvecklingsområden. Vår målsättning är att möta efterfrågan på hållbara bostäder av hög kvalitet för alla typer av hushåll, säger Henrik Gerdin, fondchef på Niam.

Fastigheten har utvecklats enligt höga hållbarhetsstandarder och uppfyller krav på ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet. Arbetet har inletts för att installera solpaneler på taken för att minska energiförbrukningen och öka användningen av förnybar energi. Solpanelerna har en kapacitet på 107 kWp och beräknas producera cirka 100 000 kWh per år. Byggnaden kommer att Svanenmärkas och få energiklass B.

Förvärvet gjordes från Citycon, med tillträde planerat till december 2024.

Under det senaste decenniet har Niam etablerat sig som en av de största aktörerna på bostadsmarknaden i Norden. Bland annat genomförde de den största bostadstransaktionen i Danmarks historia med en portfölj värderad till 1,7 miljarder euro. För närvarande äger eller bygger Niam cirka 5 000 bostäder i Norden.

Om Barkarbystaden Barkarbystaden, som utvecklas på det tidigare flygfältet i Barkarby, är ett av Stockholms största stadsutvecklingsprojekt. Till 2035 planeras 14 000 nya bostäder, varav flera tusen redan är färdigställda eller under uppförande. Området kommer att rymma cirka 30 000 nya invånare och blir en viktig knutpunkt med tunnelbana, fjärrtåg och pendeltåg. Här växer ett dynamiskt stadsområde fram med kontor, kommersiella ytor för detaljhandel, samt faciliteter för utbildning, sport, hälsa och kultur.