Nytt LSS-boende i Ögårdsparken godkänt av kommunstyrelsen

Pressbild: Malmö stad

Funktionsstödsnämnden har fått kommunstyrelsens godkännande för att uppföra ett nytt LSS-boende med sex lägenheter i Ögårdsparken. Investeringen uppgår till 40,5 miljoner kronor, och den natursköna placeringen längs Västra Skrävlinge kyrkoväg erbjuder de boende tillgång till grönområden och en lugn, trivsam atmosfär.

Boendet kommer att ge varje brukare en egen lägenhet med privata faciliteter som främjar personlig integritet och självständighet. Varje lägenhet har en egen ingång och uteplats. Utöver de sex lägenheterna kommer byggnaden att innehålla ett gemensamt vardagsrum och kök, anpassat för gemensam matlagning, sociala aktiviteter och samvaro.

Det nya LSS-boendet i Ögårdsparken beräknas stå klart för inflyttning år 2027, samtidigt som tre ytterligare LSS-boenden planeras att färdigställas i staden under samma år.

Under 2020-talet har Malmö färdigställt sju nya LSS-boenden, och behovet av fler boenden kvarstår. I samband med antagandet av Lokalförsörjningsplanen för 2023–2032 beslutade kommunfullmäktige att Malmö stad ska fokusera på behovet av LSS-boenden. Under planeringsperioden uppskattas behovet motsvara cirka 12 nya lägenheter per år, och för att uppnå detta mål ska byggandet av nya LSS-boenden prioriteras av alla aktörer involverade i stadsutvecklingen.

– Ett växande Malmö ska vara en stad av möjligheter för alla invånare. Oavsett funktionsvariation ska man kunna leva och delta i samhället på lika villkor. Därför fortsätter vi att utöka LSS genom fler boenden och verksamheter. Bygget av ett nytt, modernt LSS-boende i den vackra Ögårdsparken är ett viktigt steg i det arbetet, säger Roko Kursar (L), ordförande i funktionsstödsnämnden.