OBOS bygger nytt i Tygelsjö - Spadtag för 8 nya bostäder

Pressbild: OBOS

I maj 2019 trädde detaljplanen för Tygelsjö, beläget mellan Malmö och Vellinge, i kraft. Sedan dess har OBOS byggt över 100 bostadsrätter och äganderätter i området. Intresset för Tygelsjö har varit stort, och både radhusen och parhusen har blivit populära. Tisdagen den 1 oktober klockan 17.00 markerar starten för byggnationen av kvarteret Sidenspirea.

Av de åtta husen har fem redan blivit sålda, och vid spadtaget kommer ett par familjer som ska flytta in i sina nya hem från oktober nästa år att vara på plats.

– I det rådande marknadsläget är det extra roligt att kunna påbörja byggandet av dessa fina bostäder och se den glädje och förväntan som köparna känner inför sina kommande hem. Vi har sett stort intresse från bland annat barnfamiljer, och jag kan inte tänka mig en bättre plats att växa upp på, säger Sofia Danås, projektutvecklare på OBOS.

Tygelsjö ligger nära både Malmö och Köpenhamn, och det är cykelavstånd till havet. Byggnationen av de första bostäderna, som bestod av 36 parhus i ett eller två plan med ytor om 98 respektive 133 kvadratmeter, inleddes 2020. Fler projekt har tillkommit, och nu bor många par, familjer och ensamhushåll i Tygelsjö, som har fått över 100 färdigställda hem. Utöver det utmärkta läget attraherar området den så kallade trädgårdsstaden, där fokus ligger på gröna miljöer, sociala ytor, blandad bebyggelse och närhet till service.

– Kvarteren är präglade av grönska, och mellan husen finns gångstigar som gör att barnen kan leka fritt utan att behöva oroa sig för biltrafik. Parallellt med detta projekt pågår ytterligare byggnation, bland annat av 26 radhus i Brf Dahlia, så vi ser verkligen fram emot att välkomna ännu fler boende till Tygelsjö, avslutar Sofia Danås.

Det första spadtaget sker den 1 oktober klockan 17.00, med inflyttning planerad till hösten 2025.

Under hösten kommer även ytterligare två OBOS-projekt att säljstartas, precis söder om kvarteret Sidenspirea. Det handlar om fler enfamiljshus, både bostadsrätter och äganderätter på 95–131 kvm. I kvarteret planeras också en ny områdespark med lekplats.