Nybyggnation av 119 lägenheter i Centrala Mölndal

Foto: Artin Mirzay / Unsplash

Idag inleddes byggnationen av 119 lägenheter i direkt anslutning till Mölndals Galleria, en officiell invigning ledd av Mölndals kommunstyrelses ordförande Stefan Gustafsson och Hans Wallenstam. Lägenheterna kommer att erbjudas genom Wallenstams egen bostadskö och beräknas stå klara för inflyttning i början av 2027.

– Det är mycket positivt att kunna skapa fler nya hem i centrala Mölndal. Åbybergsgatan har ett utmärkt läge med både stadens livfullhet och naturens stillhet i närheten. Vi tillför nu ett nytt bostadskvarter som på ett vackert sätt knyter an till den övriga centrumbebyggelsen i Mölndal, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

– Denna byggstart är ett viktigt steg i vår strävan att stärka innerstaden med ett av de mest stabila företagen på bostadsmarknaden i västra Sverige, tillägger Stefan Gustafsson.

Lägenheterna i kvarteret kommer att variera mellan ett och fem rum och kök, och det kommer även att finnas lokalytor på 300 kvadratmeter i entréplanet.

CREAM Arkitekter står för arkitekturen av Wallenstams nybygge på Åbybergsgatan, medan Hedin Construction ansvarar för byggnationen.