CapMan och Riksbyggen inleder partnerskap för effektiv bostadsförvaltning

Foto: Dylan Gillis / Unsplash

CapMan Real Estate (hädanefter "CapMan") har inlett ett samarbete med Riksbyggen för att förvalta CapMans bostadsfastigheter i Sverige. Tillsammans ser vi fram emot att utveckla lösningar som kommer att främja fortsatt tillväxt för båda företagen. Detta samarbete kommer att skapa en plattform för att stärka våra varumärken inom förvaltning av hyresbostäder och för att erbjuda hyresgäster en trivsam boendemiljö. Vi fokuserar på att erbjuda en trygg bostadsmiljö, hög service, smarta digitala lösningar och hållbara boenden på lång sikt.

– Vi är oerhört glada över vårt nya samarbete med CapMan. Det känns fantastiskt att få stödja CapMan i deras tillväxt inom bostadssegmentet på den svenska marknaden, säger Alexander Karlsson, fastighetschef på Riksbyggen.

– Vi är mycket glada över att inleda detta samarbete med Riksbyggen, säger Magnus Berglund, Head of CapMan Real Estate Sweden. En del av CapMans investeringsstrategi är att kraftigt öka våra investeringar i bostäder i Sverige de kommande åren, och det är därför utmärkt att vi har funnit en pålitlig och proaktiv partner.

CapMan Residential Fund har nyligen förvärvat en fastighet under uppbyggnad i Sundbyberg, Stockholms län, som kommer att omfatta 289 hyreslägenheter med planerat färdigställande i början av 2027. Projektet i Ursvik, som ligger 10 km norr om centrala Stockholm, inkluderar också ett underjordiskt parkeringsgarage med 85 platser samt två mindre kommersiella lokaler. Fastigheten kommer att certifieras enligt BREEAM och sträva efter att uppfylla EU:s taxonomikrav.

Fonden har även förvärvat ett projekt i Tamarinden, ett nytt bostadsområde 2 km söder om centrala Örebro, som omfattar 139 lägenheter och förväntas bli färdigt under första kvartalet 2025. Projektet har en stark hållbarhetsprofil med solenergianläggningar och system för regnvattenåtervinning, och strävar efter att uppnå Miljöbyggnadscertifiering på Silver-nivå.