Sveriges Fria Bygghandlare AB välkomnar nytt ledarskap och team

Pressbild: Svergies Fria Bygghandlare AB

Carl Evedius tillträder idag som ny VD för Sveriges Fria Bygghandlare AB. Han har lång erfarenhet inom branschen med tidigare roller på företag som XL-Bygg, Bygma och C24 Bygg. Carl kommer att leda ett nytt team med bas i Nacka Strand, Stockholm, som ska stötta Sveriges privatägda bygghandlare att öka sin lönsamhet och tillväxt.

Teamet håller på att formas, och det är nu klart att Magnus Jansson blir ny affärskoordinator. Magnus har lång erfarenhet som inköpare, med tidigare tjänster på Bygg-Ole, XL-Bygg och Bygma. Senast har han arbetat som inköpare på C24 Bygg, och tillträder sin nya roll senast den 9 december.

Bo "Bobo" Öhlén tar också plats i teamet som affärskoordinator, en roll som tidigare kallades kategorichef. Bobo har bred erfarenhet från olika delar av byggbranschen, med arbetsgivare som Star Byggprodukter, Icopal, XL-Byggpartner och Beijer/Bygg-Ole, där han var säljchef. Senast arbetade han som Sales & Key Account Manager på Törn Sverige, och börjar sin nya tjänst den 1 oktober.

Steven Andersson tillträder som controller den 18 november. Han började sin karriär som säljare på K-Rauta men har sedan haft olika IT- och controller-roller inom företaget. Steven har en stark förmåga att lära sig nya system och utveckla effektiva arbetsprocesser, vilket, i kombination med hans kunskap om byggmaterial, gör honom till en perfekt match för den nya organisationen. Han kommer närmast från en IT/controller-tjänst på Byggarnas Partner, nu K-Bygg Försäljnings AB.

– Intresset för vårt företag och vår affärsmodell, som bygger på entreprenörskap och lokalt beslutsfattande, är mycket stort. Rekrytering av fler medarbetare pågår, så den som vill vara en del av vårt framgångsrika team bör höra av sig snart, säger Carl Evedius, nytillträdd VD.