Regeringens budget för 2025 lämnar byggbranschen i sticket, enligt Byggnads

Lars Hildingsson, tf förbundsordförande Byggnads Pressbild: Byggnads

Idag presenterade regeringen sin budgetproposition för 2025. Trots den fortsatta krisen inom byggbranschen saknas nödvändiga investeringar, vilket får stark kritik från Byggnads.

Lars Hildingsson, tillförordnad förbundsordförande för Byggnads, kommenterar: Regeringens budget inkluderar en satsning på transportinfrastruktur i den kommande nationella planen samt en mindre investering i bostadsbyggande i norra Sverige. Men utöver detta finns det få positiva nyheter för en byggbransch som fortfarande kämpar med konkurser, stora varsel och hög arbetslöshet.

"Det är bra att regeringen försöker åtgärda den långvariga underfinansieringen av Sveriges infrastruktur – något vi har efterfrågat länge. Men samtidigt har byggbranschen lämnats åt sitt öde. Varslen ökar och tusentals yrkesverksamma lämnar branschen. Krisen inom byggsektorn fortsätter, och det finns inga tecken på att regeringen planerar att stimulera bostadsbyggandet. Det är helt oacceptabelt. Om regeringen vill se byggnationer i framtiden, kan de inte ignorera dem som faktiskt utför arbetet", säger Lars Hildingsson.