Realy Bostad och Tornstaden samarbetar om nytt bostadskvarter i GoCo-området

KV Atlas GoCo Mölndal Bild: GoCo Healt Innovation City

Realy Bostad har ingått ett avtal med Tornstaden för att ta ansvar för totalentreprenaden av 181 hyresrätter i stadsutvecklingsområdet GoCo Health Innovation City i Mölndal. Byggnationen av kvarteret Atlas är planerad att starta under hösten och blir det andra bostadskvarteret som Tornstaden bygger i området.

Tornstaden har tecknat ett avtal med Realy Bostad om att uppföra ett nytt bostadskvarter i GoCo-området i Mölndal. Kvarter Atlas kommer att bestå av 181 hyresrätter och kommersiella ytor och är det andra kvarteret som Tornstaden bygger där. Det första kvarteret, som färdigställdes i augusti och omfattade 170 hyresrätter, byggdes på uppdrag av Balder. Bostäderna i Kv. Atlas kommer att uppföras enligt Miljöbyggnad Silver och byggnationen startar under hösten, med planerad inflyttning hösten 2026.

Hannes Malm, COO och medgrundare på Realy Bostad, kommenterar: "Som utvecklare och långsiktig förvaltare av moderna och hållbara hyresbostäder är vi mycket nöjda med att ha funnit en så bra samarbetspartner i Tornstaden. Detta blir vårt första projekt tillsammans och vi ser fram emot att inleda byggstarten av Kv. Atlas i höst, för att kunna bidra med attraktiva bostäder där det behövs som mest."

Jon Blomberg, Regionchef på Byggnads AB Tornstaden, tillägger: "Det känns riktigt bra att få vara en del av utvecklingen av GoCo-området och att påbörja ett nytt samarbete med Realy Bostad. Vi kommer att göra vårt yttersta för att detta projekt ska bli något vi alla kan vara stolta över."