Riksbyggen lanserar nya seniorbostäder i Tornlyckan – Inflyttning planerad 2026

Polstjärnan fasad väster. Foto: Riksbyggen

Den här veckan startade Riksbyggen försäljningen av seniorbostäder i Bonum Brf Polstjärnan, en bostadsrättsförening med 35 lägenheter om 2-4 rum och kök, planerad inflyttning under sista kvartalet 2026.

Bonum Brf Polstjärnan är belägen i det nya stadsområdet Tornlyckan i Höganäs och erbjuder moderna bostadsrätter på mellan 49 och 95 kvadratmeter. Det är Riksbyggens tredje Bonumprojekt i kommunen och ingår i deras framgångsrika koncept för seniorbostäder, riktade till personer över 55 år. Idag har fler än 1 700 Bonumlägenheter blivit hem åt invånare runt om i landet.

Föreningen kommer att ligga centralt i Tornlyckan, nära den framtida Drömparken. Byggnaderna får en modern, stadsmässig stil med ljusa tegelfasader och stora balkonger. Området kommer även att ha en grönskande trädgård med växthus, odlingsmöjligheter och utrymmen för sociala aktiviteter. Målet är att uppnå miljöcertifieringen Miljöbyggnad nivå Silver.

– Intresset för de nya seniorbostäderna i Höganäs är stort, och vi har redan över 360 personer i vår intressekö. Utifrån tidigare erfarenheter vet vi att Bonumkonceptet är mycket uppskattat bland Höganäsborna, och vi är glada att kunna erbjuda fler seniorbostäder, säger Theodor Alexandris, marknadsområdeschef för Riksbyggen i sydvästra Sverige.

Förutom att bostäderna är anpassade för målgruppen, värdesätter de boende den sociala gemenskapen i föreningen högt. Medlemmarna får också tillgång till individuellt anpassade tjänster och stöd från en så kallad Bonumvärd.