Ny utvecklingsmöjlighet - Malmö Stad öppnar tre markanvisningar i Holma

Pressbild: Malmö Stad

Malmö stad går nu vidare med nästa fas i utvecklingen av stadsdelen Holma och inbjuder byggaktörer att anmäla sitt intresse. Tre markanvisningar, som totalt omfattar cirka 110 bostäder i form av flerbostadshus och radhus, är tillgängliga i den södra delen av området. Byggstarten är planerad till 2028.

Den nya etappen syftar till att mer än fördubbla invånarantalet i Holma under de kommande åren. Malmö stad efterlyser byggföretag som vill bidra till en trygg och hållbar stadsutveckling. Tre markanvisningar har öppnats i södra Holma för uppförande av både flerbostadshus och radhus.

– Vi söker byggaktörer som vill samarbeta med oss för att skapa en trygg och hållbar miljö i Holma, med hänsyn till de nuvarande invånarna, säger Karin Andersson, projektledare på Malmö stad.

Markanvisningarna omfattar två områden för radhus och ett område för flerbostadshus, som tillsammans ska rymma cirka 110 bostäder. De är strategiskt belägna mellan Pildammsvägen i öster och befintliga bostäder i väster. Förberedande markarbeten inleds våren 2025, med byggstart för projektet förväntad till 2028.

– Vår målsättning är att påbörja markarbetena våren 2025 och att starta byggandet 2028, fortsätter Karin Andersson.