SKB utökar med 380 nya kooperativa hyresrätter i Stockholm

Pressbild: SKB

SKB har för närvarande 380 kooperativa hyresrätter under uppförande, med några av dessa redo för inflyttning före årsskiftet. Lägenheter som blir klara 2025 kommer att finnas i Gustavsberg, Kista och på Södermalm.

– Vi är glada att kunna erbjuda kooperativa hyresrätter på tre olika platser under det kommande året. Våra byggnader stödjer en hållbar livsstil genom låg energiförbrukning, solpaneler, cykelförvaring och gröna gårdar som främjar biologisk mångfald och socialt umgänge, säger Johan Jarding, fastighetsutvecklingschef på SKB, Stockholms Kooperativa Bostadsförening.

I november börjar inflyttning i kvarteret Torshamn i Kista Äng, där 152 lägenheter i varierande storlekar, från ett till sju rum och kök, kommer att färdigställas i etapper fram till april 2025. Området ligger nära kollektivtrafik och motorvägar, och bottenvåningen kommer att rymma restauranger, caféer och kontor för SKB

fastighetsskötare. De boende får tillgång till bastu, relaxrum, kvarterslokal, hobbyrum, elcykelpool och cykeltvätt.

I Gustavsbergs hamn bygger SKB sitt första kvarter på Värmdö, Modellören, med röd tegelfasad och lägenheter i varierande storlekar mellan ett och sex rum. Inflyttning är planerad till hösten 2025.

På östra Södermalm byggs kvarteret Ananasen med 153 lägenheter i höghus på åtta till nio våningar, med inflyttning planerad till mitten av 2025.