Västerås utmärks för effektivitet i stadsbyggnadsprocesser

Foto: Steven Erixon / Unsplash

Västerås stad har utsetts till den mest effektiva kommunen i Sverige när det gäller arbete med detaljplaner och bygglov. Stadsbyggnadsdirektör Carl Arnö mottog nyligen ett pris för stadens ledtidsindex vid en ceremoni i Stockholms Handelskammare.

Nationellt Ledtidsindex är ett verktyg som bedömer kommunernas effektivitet i bostadsförsörjningen genom att mäta ledtider, resurseffektivitet, servicegrad, produktionstakt och kommuntillväxt. Undersökningen initierades av Bygg i Tid, Fastighetsägarna och Byggföretagen.

Under ett seminarium i Stockholms Handelskammare tidigare i dag tilldelades Västerås förstapriset i kategorin Stora kommuner.

Carl Arnö kommenterade priset: – Vi har länge haft fokus på att utveckla stadsbyggnadsprocessen i Västerås, och det är extra glädjande att vi nu är bäst i landet! Det är resultatet av engagemang från ledare och kunniga medarbetare som arbetar tillsammans. En kultur av samskapande där alla tar ansvar och bidrar med sin kompetens är en viktig framgångsfaktor, säger Carl Arnö. Han tillägger:

– Våra resultat är imponerande på alla områden, men vi särskilt utmärker oss i detaljplaneskedet. Effektiva processer gynnar både västeråsarna och byggbranschen.