Arkvision Nordic blir majoritetsägare i Arkitektbyrån Design AB

Viktor Morgården, vd, Arkvision Nordic. Pressbild: Arkvision

Arkvision Nordic har blivit majoritetsägare i Arkitektbyrån Design AB. Med detta tillskott i sitt Göteborgsbaserade team stärker koncernen sitt erbjudande över hela Sverige.

Arkvision Nordic består idag av ETTELVA Arkitekter, MER Arkitekter och Millimeter Arkitekter. Tillsammans utgör dessa arkitektkontor en partner för stadsutvecklare, fastighetsägare, företagsledare och entreprenörer.

– Arkitektbyrån Design har ett gott rykte, starka nyckeltal och imponerande projekt. Att inkludera detta företag i vår koncern breddar inte bara vår geografiska täckning, utan tillför också ny kompetens som gör vårt gemensamma erbjudande ännu mer attraktivt. Det är essensen av Arkvisions modell – tillsammans blir vi starkare, säger Viktor Morgården, VD för Arkvision Nordic.

– Vi ser verkligen fram emot att utveckla vår kompetens ytterligare i samarbete med Arkvision Nordic. Det kommer säkerligen att öppna upp för nya och fler möjligheter, säger Jan Åkerblad, VD för Arkitektbyrån Design AB i Göteborg.

b
Jan Åklerblad, vd, Arkitektbyrån Design AB i Göteborg. Foto: Arkitektbyrån Design AB

Expansion och tillväxt Planen för Arkitektbyrån Design är att fortsätta växa i takt med marknadens återhämtning. De nuvarande ägarna kommer att stanna kvar som delägare i företaget, och förvärvet innebär inga större organisationsförändringar.

– Idén är att de ska fortsätta arbeta på samma sätt, men med bättre förutsättningar i form av ökad kapacitet för fler uppdrag och en starkare administration. Detta ligger helt i linje med de andra autonoma och starka varumärken som utgör Arkvision Nordic, säger Viktor Morgården.

Möjligheter trots konjunkturläget Arkvision Nordic har under den nuvarande ekonomiska situationen fokuserat på att strategiskt identifiera bolag som kan komplettera koncernens verksamhet, ett arbete som kommer att fortsätta.

– Vi undersöker ständigt marknaden för att hitta företag som kan passa in i Arkvision Nordic. Vår roll är att hitta synergier och samarbetsformer för våra dotterbolag så att de kan driva sina affärer samtidigt som vi tillsammans bidrar till hållbar utveckling. Vi satsar på att vara ledande inom AI och digital utveckling, och när vi är fler har vi kraften att göra det, avslutar Viktor Morgården.