Inför Hem och Villa mässan: 150 utställare

Jubileumshuset ”Göran” foto Älvsbyhus

I oktober samlas internationella och nationella leverantörer av hus, fritidshus och attefallshus på Hem & villamässan. Ett av årets fokusområden är ”Bygga nytt” – en plats där besökarna får möjlighet att möta ledande tillverkare och leverantörer, ta del av gratis oberoende rådgivning och inspireras av ett omfattande scenprogram. I år är området större än någonsin tidigare med över 30 utställare.

-Det finns ingen annan plats i Sverige där så många leverantörer är samlade under ett och samma tak. Det är något som gör oss unika, säger Anna Fjällström, projektledare för Hem & Villamässan.

Efter förra årets framgång med både nöjda utställare och besökare har intresset inför årets mässa varit stort. Ett av företagen som har stora planer för mässan är Älvsbyhus. Företaget kommer ta med sitt 129 kvadratmeter stora jubileumshus ”Göran”, döpt efter Göran Johansson som grundade företaget för exakt 80 år sedan.

-Huset är planerat och klart och tre veckor innan mässan börjar vi produktionen av huset, som sedan byggs upp direkt inne i mässhallen. 2019 gjorde vi en liknande satsning och då var responsen fantastisk. Att kunna kliva in i ett riktigt hus ger en helt annan upplevelse än att bara titta på ritningar, säger Olov Granström, försäljningschef på Älvsbyhus.

En annan intressant utställare är Obos, som deltar med sina varumärken Myresjöhus och SmålandsVillan.Tillskillnad får Älvsbyhus satsar Obos på en digital upplevelse, där besökarna bjuds in till att utforska deras hus via VR-teknik.

-Hem & Villamässan är en viktig mötesplats där vi kan träffa familjer som är i ett tidigt skede i sin husbyggarresa. Att möta så många potentiella kunder under en och samma helg är ovärderligt för oss. Som en av Norge och Sveriges största bostadsutvecklare har vi också en skyldighet att vara närvarande på event som detta, säger Per Lönner, försäljningschef på OBOS.

När det kommer till framtiden Per Lönner positivt på utvecklingen, trots en avvaktande marknad.

-Vi känner en stark positivism i hela landet. Marknaden är på väg tillbaka, och intresset för att bygga hus har alltid funnits där, även under osäkra tider. Eftersom det oftast tar 12–18 månader att bygga ett hus, ger det köparen möjlighet att vänta med försäljningen av sin nuvarande bostad tills marknadsläget förbättrats och räntorna blivit mer fördelaktiga. Av den anledningen skulle jag säga att det är ett perfekt läge att börja bygga sitt drömhus nu, säger Per Lönner.

Hem & villamässan arrangeras på Stockholmsmässan 11–13 oktober.