Elu förstärker sin position med strategiskt förvärv av Nilsson & Lindgren

Mattias Grauers, vd på Elu Foto: Elu

Elu, teknikkonsult inom konstruktion och geoteknik, expanderar genom att förvärva Nilsson & Lindgrens verksamhet inom stötvågsmätning av pålar. Detta strategiska förvärv förstärker Elus position som en komplett leverantör inom pålgrundläggning och utgör en viktig milstolpe i företagets långsiktiga utvecklingsstrategi, där hållbarhet och integrerade lösningar är centrala.

Med förvärvet kan de nu erbjuda ett heltäckande tjänsteutbud inom pålgrundläggning. Genom att inkludera stötvågsmätning, även känd som PDA-mätning, kan Elu leverera en komplett lösning till sina kunder - från tidiga utredningar och projektering till verifiering av pålarnas bärförmåga. Detta effektiviserar grundläggningsprocessen, minskar både kostnader och byggtider, och bidrar till att minimera materialanvändning och klimatpåverkan.

– Förvärvet stärker vårt varumärke och vår expertis inom geokonstruktion. Vi blir nu den enda konsulten som både kan dimensionera pålar och verifiera deras bärförmåga, vilket gör att vi kan erbjuda våra kunder ännu bättre lösningar för hållbara och klimatneutrala byggprojekt. Hållbar grundläggning är avgörande för framtidens byggande, och vi är redo att möta den ökade efterfrågan, säger Mattias Grauers, vd.

Efter nästan 30 år i branschen ser Johan Lindgren, grundare av Nilsson & Lindgren, positivt på framtiden under deras ägarskap.

b
Johan Lindgren, grundare av Nilsson & Lindgren. Foto: Elu

– Det känns tryggt att överlämna verksamheten till Elu, som har en stark marknadsposition och goda förutsättningar att utveckla tjänsten vidare. Jag hoppas att våra kunder kommer att uppleva övergången som smidig och fortsätta att uppskatta det arbete vi utför, säger Johan Lindgren.